به زبان ساده، روان پریشی زمانی است که شخص واقعیت را اشتباه تفسیر می کند. این نوع شرایط شامل ادراکات یا تفسیرهایی از محیط شما است که مختل شده است، مانند باورهای غلط، گفتار نامنظم، توهم و سایر رفتارهای غیرمنطقی.

در حالی که برخی از اشکال روان پریشی از بدو تولد ایجاد می شوند، بسیاری از اشکال روان پریشی می توانند به خصوص در میان افراد مسن ایجاد شوند. اما درک بیشتر در مورد علل، علائم و درمان می تواند به شما این فرصت را بدهد که قبل از اینکه این مشکلات بدتر شوند، به آنها رسیدگی کنید.

چه چیزی باعث روان پریشی در سالمندان می شود ؟

دهه ها تحقیق نشان داده است که سالمندان در معرض خطر قابل توجهی برای علائم روان پریشی از جمله اختلالات خلقی، هذیان، سوء مصرف مواد و چندین بیماری مرتبط هستند. دلایل زیادی وجود دارد.

برای شروع، طیف وسیعی از شرایط از قبل موجود می‌تواند فرد را در معرض ابتلا به یک اختلال روان‌پریشی قرار دهد. شرایط پزشکی همراه با اختلالات رفتاری، مانند مولتیپل اسکلروزیس، پارکینسون، یا هانتینگتون، می تواند در ایجاد علائم روان پریشی نقش داشته باشد. مشکلات سلامتی نسبتاً رایج مانند کمبود خواب یا کمبود ویتامین B12 نیز ممکن است.

یکی دیگر از راه های رایج دیگر که سالمندان به این نوع مسائل مبتلا می شوند، روان پریشی ناشی از مواد مخدر است که نتیجه تداخل چند دارو با یکدیگر است. در واقع، ده‌ها دارو با علائم روان‌پریشی در افراد مسن مرتبط هستند، از جمله طیف وسیعی از محرک‌ها، داروهای ضدالتهاب، داروهای ضد افسردگی، آنتی هیستامین‌ها و از قضا حتی برخی از داروهای ضد روان پریشی.

روان پریشی بعد از عمل نگرانی های سالمندان

هذیان پس از عمل نیز یک عارضه بسیار شایع برای سالمندانی است که تحت عمل جراحی قرار می گیرند. بیماران مسن سایکوز پس از عمل معمولاً علائم را ظرف چند هفته پس از جراحی و گاهی در عرض چند ساعت تجربه می کنند. در صورت عدم کنترل، تجارب سالمندان روان پریشی پس از عمل می تواند بسیار خطرناک باشد و هم به کاهش سلامتی و هم افزایش خطر بستری شدن در بیمارستان کمک کند.

از آنجایی که هیچ دارویی برای درمان هذیان پس از عمل وجود ندارد، پیشگیری بسیار مهم است. خوشبختانه، هذیان پس از عمل اغلب قابل پیشگیری یا مدیریت است. راهنمای بالینی انجمن سالمندان آمریکا برای هذیان پس از عمل چند مرحله ساده را پیشنهاد می کند، از جمله: چندین بار پیاده روی در روز، دریافت هیدراتاسیون و استراحت کافی، اطمینان از در دسترس بودن سمعک و عینک، انجام اقداماتی برای جلوگیری از عفونت پس از جراحی.


روان پریشی در سالمندان و زوال عقل

علائم روان پریشی در افراد مسن شامل بی قراری، توهم، گفتار نامفهوم، نوسانات خلقی، رفتار غیرهمکاری، بی قراری و تعدادی از علائم دیگر است که به راحتی با زوال عقل اشتباه گرفته می شود. در نتیجه، بیماران مسن سایکوز دمانس در معرض خطر بیشتری برای نادیده گرفتن هذیان خود هستند. این بخشی از دلیلی است که چرا این ایده خوبی است که به طور منظم آن تجربیات را تحت نظر داشته باشید و آنها را در یادداشت بنویسید و به پزشکان اجازه دهید درک بهتری از تغییرات در رفتار و سرعت رخ دادن آنها داشته باشند.

درمان روان پریشی در سالمندان

درمان روان پریشی سالمندان باید به صورت موردی در نظر گرفته شود. به طور کلی، درمان اولیه روان پریشی در سالمندان داروهای ضد روان پریشی است که می تواند به مدیریت توهم و بی قراری کمک کند. همچنین اغلب مهم است که داروها را با حمایت محیطی، از جمله مداخلات رفتاری و اجتماعی، تکمیل کنید. بسیاری از مزایای مراقبت در منزل برای مبتلایان به زوال عقل در این موارد اعمال می شود.

روان پریشی در بیماران سالمند

مشاهده علائم روان پریشی یکی از عزیزان می تواند ناراحت کننده باشد. با مراقبت و مدیریت صحیح، حتی این نوع علائم را می توان مدیریت یا از بین برد.